Wij vormen jouw school om in een broeinest van creativiteit en ondernemerschap. Geen standaard lesprogramma’s, maar een dynamische en praktijkgerichte aanpak. Tijdens onze challenge-based onderwijsweek laten we studenten werken aan échte vraagstukken uit hun regio, zodat ze ondernemerschap in de praktijk ervaren. In multidisciplinaire teams ontwikkelen ze innovatieve oplossingen en leren ze door te doen.
Studenten van het MBO, HBO en het WO ontwikkelen niet alleen ondernemende skills, maar werken ook aan een eigen start-up idee dat ze effectief leren pitchen. Denken, werken en handelen als een ondernemer zorgt voor een totaal vernieuwende vorm van onderwijs die inspireert, uitdaagt en connecties creëert.
Ondernemerschap begint dicht bij huis. Daarom werken studenten tijdens de 'challenge based onderwijsweek' aan actuele vraagstukken uit hun eigen regio. Van duurzaamheid tot innovatie in de lokale economie—studenten ervaren hoe ondernemerschap direct impact kan hebben op hun omgeving.
Studenten werken in teams aan concrete uitdagingen, krijgen begeleiding van experts en leren door te doen. Workshops over pitchen, businessmodellen en creatief denken zorgen ervoor dat ze niet alleen kennis opdoen, maar deze direct toepassen. Zo wordt ondernemerschap tastbaar en inspirerend.
Studenten leren marktkansen herkennen, doelgroepen definiëren en hun concept valideren. Ze ontwikkelen essentiële skills zoals doorzettingsvermogen, probleemoplossend denken en samenwerken —vaardigheden die ze in elke carrière kunnen inzetten.
Deelnemende
scholen
Succesvolle
edities
Deelnemende
studenten
Wil je jouw studenten de kans geven om zich te ontwikkelen tot ondernemende professionals? Met een volledig georganiseerd programma – inclusief begeleiding, workshops en interactie met het bedrijfsleven – maken we van ondernemerschap een onvergetelijke ervaring. Vaak ingezet als introductie- of afsluitend programma, biedt de 'challenge based onderwijsweek' studenten een leerervaring die anders is dan alles wat ze kennen.
Wil je je studenten écht wakker schudden en ze laten proeven van het échte werk? Geen saaie colleges of stoffige theorieën, maar een week vol actie, echte uitdagingen en keiharde resultaten. Ben jij werkzaam bij een onderwijsinstelling of juist in het bedrijfsleven? Of zie jij kansen voor een vraagstuk? Neem dan contact met ons op. Met onze ervaring als ondernemers én ondernemerschap in het onderwijs weten wij wat studenten inspireert, uitdaagt en laat groeien.
Teddy zat als HRM’er in de dop in de collegebanken en was er meteen van overtuigd: ondernemerschap krijgt in het onderwijs veel te weinig ruimte. Waar blijft de kans om te experimenteren, fouten te maken en vooral te leren door te doen? Hoe weet ik nou of ik kan ondernemen als ik het nog nooit heb gedaan? Ted wil laten zien dat ondernemerschap niet alleen is weggelegd voor een selecte groep durfals, maar dat iedereen – met de juiste mindset en skills – kansen kan grijpen en ideeën kan omzetten in actie.
De meeste studenten zijn op hun 19e druk bezig met bierpong, studieontwijkend gedrag en de meid naast je in de collegebanken. Thijs ook. Maar daarnaast had hij ook al een goedlopend bedrijf. Tijdens zijn studietijd ontdekte hij hoe leuk ondernemen is. Maar ook hoe weinig andere studenten ermee in aanraking komen en hoe weinig ondersteuning er was vanuit het traditionele onderwijs. Dat kan en moet anders. Bij LEF is hij daarom druk om via de Start-up Week dit te veranderen en zoveel mogelijk studenten te inspireren om ook aan de bak te gaan.